lunes, 8 de octubre de 2007

Clatellada al socialisme

Últimament això del socialisme mostra un panorama desesperant...
Ja haureu llegit que la generalitat ha obligat a una escola a readmetre una nena musulmana que portava vel. Señors socialistes "jefes":

-El vel islàmic es una sumisió masclista. No surt al reglament la igualtat de sexes?
-Estem en un estat LAIC. La laicitat implica respecte i espai PRIVAT a totes les religions. Mai PÚBLIC. Ficar un símbol religiós en una escola és un suïcidi, però què podía esperar de uns polítics que permeten que s'estudiï religió a l'escola pública.
-Lo pròxim serà acceptar la plena correctesa de l'ablació del clítoris com a pràctica cultural que és?




Després d'això m'intento refugiar en una mentalitat més jove i fresca, i què em trobo? un video ple de tòpics, mentides, i propaganda goebbeliana, fet per les JSE! On està l'esperit constructiu? I de grans, a donar classes de "respecte", com fan els "grans" amb el vel islàmic!

Thanks ImageShack!

14 comentarios:

JORdina dijo...

Ostres Eric, quin convenciment tan gran...

si be sembla molt raonat i coherent el que comentes, la tradicio espanyola no es la mateixa que d'altres països, i menys amb el tema laic, jo entenc que si permetem que a les escoles els nens portin creuetes i que facin religió catòlica, perque no fan mal a ningu, en tant en quan a les nenes islamiques se les eduqui sobre que el vel es un motiu religiós, no podem diferenciar del tracte que rep el cristianisme.

Estic completament d'acord amb tu, i amb el cuttlas, que l'objectiu és laicitat total del sistema educatiu i que qui vulgui resar vagi a l'esglèsia. Però ara, i fruit de l'evolució propia d'Espanya, ho tallem la capa a tots a la mateixa mida, o sino estarem discriminant religiosament a la població, en aquest cas, als nens i a les nenes.

Intentem educar en valors, en la laicitat, però no obliguem... no és el nostre estil, i com diuen moltes religions, cal que prediquem amb l'exemple de la tolerància, i del respecte mutu. aqui a espanya no fa tant, tambe era normal que la noia estigues sumisa a l'home, el canvi no ho han aconseguit tan sols les lleis repressores sino la societat en el seu conjunt.

quan a lo del video... tambe en podriem parlar estoneta, penso que l'assignatura esta be, el video no era ni adequat, ni addient, ni calia...

bé fillet meu, que cada dia es fa més gran, continuem parlant!

una abraçada

Eric Alarcón dijo...

Bones jor...

El tema de que no fan mal a ningú és més que discutible. Per exemple, si jo tiro un paper de bollicao al terra al carrer, no faig mal a ningú, oi*? però faig mal a la societat. En el cas del vel o qualsevol altre símbol religiós es fa mal a un principi constitucional de laicitat. De fet, el problema és que mai ha set fort a Espanya, i aquest és el problema: a mesura que passa el temps és més difícil enfortir-lo. Si mantenim una actitud parsimoniosa al respecte es perdrà del tot...a aquest pas, dubto que mai es deixi d'estudiar religió a l'escola o deixem de tenir un cap d'estat escollit per la gràcia de Déu...
És curiós, com bé indiques, la diferència entre països que hi ha. A França fins i tot la dreta més rancia i catòlica defensa a mort la laicitat de l'estat, i sobretot de l'escola pública. I es que són suficientment madurs com per veure-ho no com una ofensa, sinó com una garantía de igualtat.

Una abraçada, mamita.


*a menys que hi hagi algú agitat a terra i a dintre del paper de bollicao fiqui una bola de plom, circunstància poc comuna.

alberttorracabello dijo...

*

Bones Eric,

Penso que la qüestió està en reflexionar:

*És ornamental... o bé és fonamental?

En la matització està la voluntat i la llibertat, de cadascú o cadascuna...

*

Anónimo dijo...

Molt Bones Eric!. Vec que començes a ser crític amb l´actualitat política. Està guay que tothom pugui donar el seu parer en el marc del respecte i la tolerancia.

En el tema del video de la JSE sento discrepar amb la teva opinió. Crec sincerament que ha estat una molt bona iniciativa de la nova CEF de la JSE i que en un gran percentatge resumeix el pensament dels i les joves d´ideologia neo-conservadora (que no pas tots els del PP, que quedi clar, eh?).

Molts cops els ideòlegs de l´esquerra cauen en el parany de sentir-se culpables per dir les coses pel seu nom. Lamento que no facin el mateix aquella gent que es col.loca davant un hospital amb pancartes com "ZP Negocia con terroristas" o que divulguin un video on surt la rosa socialista enrotllada amb la serp simbol d´ETA o que se´n mofin de la llei de memoria històrica tot dient "esto con Franco no pasaba".
Tot això ho dic NO perquè no tinc dret a fer-ho sinó perquè mal favor li fan al conjunt de l´Espanya plural alhora que menteixen i manipulen al estil de Goebbels (Ara sí estic d´acord amb tu).

Ja està bé que de tant en tan surti algú a la palestra a fer-los veure que encara que vulguin donar una lliçó de veritat absoluta són els menys indicats per voler imposar la seva visió del pais.
Que la igualtat de génere es defensa promovent la llei i no després queixant-se de si les dones estaran o no en els consells d´administració de les empreses, que la memòria històrica s´ha de recordar tal i com va ser i condemnar els excessos tan d´uns com dels altres no com la història dels vencedors contra els represaliats.

Ja veus que aquests temes ideològics toquen la fibra sensible de la gent.

Ah! i per cert dels simbols religiosos... bé ja en parlarem en un altre moment!


Apa, Eric Salut i t´encoratjo a seguir donant la teva opinió (favorable o desfavorable) de tot allò que va succeïnt per aquestes contrades.

Rubén Añé


pd: Que creus que passaria amb la llei de Murphy en el següent cas:

- Si llançes un gat, aquest sempre cau de 4 grapes.
- Si llançes una torrada sucada amb mantega, aquesta sempre cau del costat "untat".
- I si llances un gat amb una torrada de mantega untada i lligada al seu llom... jejeje!

Eric Alarcón dijo...

Albert:

Et puc assegurar que:
-No és ornamental
-És un símbol religiós...
-...i de sumissió

I no ho deixarà de ser de moment.

Ruben:
Penso que, independentment de si estàs d'acord amb el contingut del video, les formes ni els arguments no són els correctes. Dels videos peperos del mateix estil no estic d'acord ni amb les formes ni amb el contingut; del que ens ocupa no estic d'acord amb les formes. Ho trobo malvat, és utilitzar l'eina del mal, la mateixa que utilitza el joker contra el batman, mordor contra els hobbits, i tots els dolents.

Lo del gat, jo crec que es quedaría donant voltes a l'aire. Altrament dit, antigravetat. De fet, soc partidari de la teoría que enuncia que l'univers és en realitat un gat amb una torrada empegada, per això a l'espai no hi ha gravetat.
explicació gràfica aquí

Eric Alarcón dijo...

Ah! se m'ha oblidat afegir que l'odi només genera odi: ja s'han començat a difondre vídeos "jocosos" anti socialistes a mansalva. Era d'esperar.

Ebaches dijo...

Sinó entrava al debat rebentava jejeje. Dimarts passat vaig estar a la Cort del Batlle, el Museu de Guimerà. Apart de molt material arqueològic de les excavacions al Monestir Cistercenc de Valldaura, hi ha una deliciosa exposició de fotografies d’època. Just al passar davant d’una on sortien quatre dones del poble de la postguerra, rialleres i grosses i amb un gran mocador negre al cap, ens vàrem aturar de cop tots. Tanta polèmica amb el mocador, i fa cinquanta anys, solament cinquanta, nosaltres en aquest país fèiem el mateix. És tan poc temps que els nostres pares ho han vist, és tan poc temps que jo de petit n’hi havia vist. Siguem clars, al Coran no surt en cap moment l’obligatorietat de portar mocador. Però és que a la Bíblia tampoc, i encara així les nostres padrines en portaven. No sé les vostres, però pel que sento per casa dels meus avantpassats femenins, eren moltes coses, però cap d’elles s’assemblava a ser una dona subjugada als dictàmens religiosos. Crec sincerament que el mocador al cap és un mer símbol cultural que ens identifica en un món global, que a causa de la criminalització dels musulmans ho barregem amb els trets culturals identificatius del Magreb, que curiosament s’assemblen als nostres de fa molt pocs anys. Per què la interpretació (i insisteixo en la paraula interpretació) del Coran en alguns països sigui nefasta per la llibertat de la dona, no significa que tots els països musulmans, o totes les famílies musulmanes actuïn de la mateixa manera. Això seria generalitzar massa un món molt complex. No en tinc gaire coneixement, però si no m’equivoco, l’ablació no es realitza al Magreb, sinó a altres regions. Considero com l’Eric que l’escola que paguem entre tota la ciutadania ha de ser laica. Però no sé fins a quin punt l’estat pot decidir com va vestida la gent. Si el meu fill va, com s’ha posat de moda aquest estiu, sense samarreta pel carrer, o la meva filla porta el tanga més amunt d’on arriba la cintura dels texans, no ho consideraré com una mostra de la decadència del món occidental que ja no creu en cap Déu, com ho considerarien des de Iran, ni tan sols com una prova de moral laxa. Ho consideraré com el que és, un fet cultural d’uns joves que volen trobar la seva pròpia identitat i que troba el seu sentit en el rebuig d’aquells que els hi donen de menjar.

L’important crec que és el dret a l’escolarització de la nena, i en aquest cas està bé el que ha fet la Conselleria, perquè sinó haurem d’iniciar l’obligat debat de començar a treure aquells elements que no ens semblin bé dels vestits dels nostres fills i filles. Qui som per dir a la gent com volem que vesteixin? Quina és la millor manera d’integrar aquesta noia que anant a classe?

Per acabar, explicar que hi havia un economista que deia que Espanya no estaria preparada per la democràcia (estava en ple franquisme) fins que no tingués una renda per càpita de 100 dòlars americans. Doncs això, no hi ha rés que adapti i integri més a les cultures foranies que millorant la nostra economia i introduir-los a ells.


P.D. Estic d’acord amb l’Eric amb el tema del vídeo de la JSE, a mi no m’ha semblat bé, de fet ja ha comportat l’efecte amb vídeos en contra...i s’inicia una guerra que des de la ciutadania no és entesa i acaba amb el cartell de “tots els polítics són iguals”. La política necessita de discursos i projectes clars, perquè quan falten, no hi ha una orientació clara que pot derivar en casos com aquests.

Ebaches dijo...

Sobre el gat i la torrada...simplement crec que us equivoqueu, tothom sap i accepta que la nostra dimensió és així perquè Chuck Norris així ho vol. Si el gat i la torrada es barallen és perquè ell els deixa fer.

Eric Alarcón dijo...

Lo de l'ablació ho deia per rebatir l'argument que se sol dir que s'han de respectar totes les cultures. Si es que l'error és partir de la base de que totes les cultures estàn igual d'evolucionades: la evolució cultural existeix (ojo, això no vol dir que no es puguin aprendre coses fins i tot de les cultures més primitives).
Per això, de la mateixa manera que si un iraní decideix que pot matar a tots els gays perquè la seva cultura és així, no crec permisible que cap tret cultural sigui ofendós contra els principis de igualtat. Ara, si de debò penses que aquestes dones porten el mocador al cap per pura moda, no tinc res que discutir, senzillament estàs equivocat. Per cert, si com bé dius rebutjessin a aquells que els hi donen de menjar (típic esperit rebel jove), precisament no el portarien, el mocador. Algo falle...
De debò us tragueu allò de que és prioritari el dret a l'escolarització? Per favor, sense mocador el segueix tenint, aquest dret...A França es va fer una llei que regulava el tema, i totes les nenes han seguit escolaritzades, i més integrades, i sobretot més lliberades que mai. Si un nen no va a l'escola se l'obliga i punto (ostia ja).
En fi, pel que veig les perspectives de cara al futur són les mateixes que les del present: nul·la evolució. Només em resta esperar que els meus fills no tinguin professores amb burka (perquè tots sabem que les dones porten burka per una qüestió de pura moda i és un factor cultural totalment acceptable!)

Ebaches dijo...

No Eric, no has entès el que he dit, 10 punts dispersos però més explicatius:

1- No crec que hagi cultures més avançades i d’altres més endarrerides. D’aquest posicionament al posicionament típic occidental de : Els portem la religió/democràcia/progrés/llibertat a aquests pobres incivilitzats a canvi dels seus recursos miners hi ha un sol pas... El que si cal diferenciar, és aquells països que independentment de la cultura, religió, economia o manera de celebrar el cap d’any que tinguin, respectin en un mínim els drets humans, i comencem a mirar-nos nosaltres mateixos, com a primers exportadors de mines antipersona i armament lleuger que som a tot el món.
2- Les Cultures, i ara faré demagògia, però ho diré per a que s’entengui bé, és com el que deia en Buenafuente, no n’hi ha ni de millors ni de pitjors, totes són diferents
3- Mira que he intentat no dir la paraula MODA per evitar anar cap on tu has tirat. Un tret distintiu d’una Cultura (que no una religió, doncs cristians i musulmans tots hem portat el nostre mocador) no és una MODA, és un tret distintiu. És precisament el mocador el que dóna identitat a una gent que es senten perduts, perquè estan molt lluny de la seva terra. Conec gent que no anava mai a la Mesquita al Marroc, però un cop arribats aquí, hi van, perquè és el lloc on es troben agust, perquè senten les paraules, veuen la gent i entenen la vida com a casa seva, perquè per norma, vivim en un país, que quan ens passa un immigrant pel cantó, ens agafem més fort la bossa o ens fiquem en tensió...ja em diràs quin tipus d’integració estem portant a terme “Què s’integrin!” cridem, mentre no ens donem compte que tothom hem de ficar una mica de la nostra part...
4- La professora dels teus fills, apart de castellà, segurament parlarà anglès o xinés, però creu-me que no portarà burka. Els nostres problemes culturals de desarrelament i canvi cap a nous paradigmes vindran per aquí. Però et vull preguntar una cosa, si es donés el cas que una comunitat musulmana fos prou poderosa econòmicament com per pagar una escola privada amb una mestra amb mocador, on els continguts estiguessin d’acord amb els que demana la Conselleria, però fos norma interna que els alumnes portessin mocador? Com ho veuries? Bé o malament?
5- El model d’educació francès Eric, no és perfecte, sinó mira el problema amb els “Banlieus”, la gent no és sent identificada per l’estat (per moltes subvencions i ajudes públiques que reben) ni es sent integrada, i si, s’obliga als estudiants ha anar a l’escola, però la gent no pot ser com vol ser, perquè el laïcisme passa per sobre del dret de cada un a ser com vol ser. I la família amb això sempre té molt de pes, ja sigui perquè es senten llunyans de casa seva com un grup, o perquè dins d’aquell grup el jove vol ser diferent. Crec que no son un model a emular, crec més en els anglosaxons, els criticarem molt, però com Londres ciutat ja voldria ser (i com moltes coses dels americans)
6- Si, ho crec fermament, el dret a l’escolarització és fonamental perquè de cop, aquella nena rebutjada entre en el sistema, coneix nens de la seva edat, i el més important, si veu que té les mateixes oportunitats que la resta, es convertirà en una catalaneta jove més que solament desitjarà escoltar la Lorena i portar Custo a tota la roba del seu cos...i això és la millor fórmula d’integració
7- També vull pensar amb la nena. Us en recordeu quan teníem la seva edat i la veritat absoluta de l’univers la tenien els pares? Com es deu sentir ella en mig de tot aquest sarau, si les seves amigues porten mocador, els seus pares li diuen que està bé i acaba obrint els telenotícies vespre? Pobreta no sé fins a quin punt li pot arribar a afectar.
8- Els Romans (i curiosament els àrabs de l’edat medieval) sabien com integrar la gent. Tu pots ser com vulguis, això si, si parles llatí, i compres els nostres productes, pagaràs menys impostos, ah! I si defensaves l’Imperi et donaven la ciutadania...no han canviat tant els temps, i ells van durar molts i molts segles!
9- Tan amenaçador veus el mocador d’una nena petita? Tan t’afecten els símbols? Mira a mi els símbols me la suen moltíssim, perquè jo el que vull és arribar a final de mes, menjar, una bona sanitat i pau i estabilitat. Els mocadors? Com si volen anar a estudi amb ulleres fosforito amb barilles amb forma de pata de conill...simplement trobo que a l’estiu deu donar calor i molestar, però si algú el vol portar...quin mal hi ha????
10- En quan a temes d’integració, burkes i neures del dia a dia sempre penso en la porta dels Fillols de la Seu Vella de Lleida. Quan els cristians conquereixen la ciutat, són una elit sense més artistes per treballar que els musulmans, i es crea un art cristià realitzat per artistes andalusins de referència mundial...l’Escola de Lleida...potser més enllà de quedar-nos amb els tòpics que a ells se’ls hi dóna tot , tenen preferència al Arnau o tots acabarem amb Burka, ens podríem possar a pensar que tots tenim els mateixos problemes, mala sanitat, pisos cars, treballs amb sous irrisoris...i sense que serveixi de precedent...com deia Pablo Iglesias “mientras el proletariado no esté unido y se pelee, la derecha seguirá mandando!” quanta raó...

Eric Alarcón dijo...

1 i 2. Penso que sí que hi ha cultures millors o pitjors. Hi ha cultures que respecten coses que crec fonamentals per a una societat on tothom es senti comode, i d'altres cultures que NO. Jo, sincerament, si visquès a l'iràn dels 80 no diria que "la cultura és diferent". Diria que és una merda. I crec que les identificables dones donarien el que fos per lliurar-se dels seus trets distintius.

3. Si seguim pensant que el mocador és per donar identitat, doncs res, la identitat de les dones sumises seguirà tota la vida, cap problema.

4. Malament, evidentment. De fet, segur que en aquesta escola separarien nois de noies, i mentres les noies aprenen a cosirse el mocador que es posaràn al cap, els nois jugaràn a futbol.

5. Ignoro com és el model educatiu françès, a part de ultra centralitzat, però aquest tema no té res a veure amb el model educatiu. Al menys tenen la dignitat de respectar a les nenes i dones.

6. I pensar, que a més de tot això (que és genial), a més, podría tenir un espai de llibertat...l'estat ha d'ajudar en la seva llibertat.

7. Hi estic d'acord, pobra nena. No se si em fa més pena la repercusió mediàtica del tema o la promiscuitat de la seva sumisió.

9. No em sembla amenaçador, em fa pena i em preocupo per la gent. Torno a repetir que, el fet de que porti el mocador és senyal de que l'han obligat perquè es dona, no de que el vol portar. A més, corregiu-me si m'equivoco, normalment el mocador es comença a portar a partir de quan et ve la regla...imagineu-vos una pobra noia que un bon dia arriba a l'escola amb un mocador (de fet, recordo que va passar al nostre institut)...

-Hi estic d'acord. Si al final, totes les persones del món tenim les mateixes preocupacions, però això no treu que haguem d'establir un marc de convivència, el qual, pel fet de ser-ho, no ha de ser discriminador.

No em malinterpreteu. Ara sembla que odiï les cultures alienes a la meva en el meu paper anti-vel. El que odio i crec que no són acceptables son les discriminacions. També odio que el tema de la laicitat es consideri poc important i això suposi un lastre, ja que sempre es postposa. Evidentment són coses que ens afecten menys directament a la vida diaria, però són coses que milloren la convivència i que s'haguessin hagut de fer fa molt de temps...



Un saludo

PD: lo del chuck norris...tota la raó, he canviat de fe, i chuck norris, en la seva inmensa misericòrdia, no m'ha pegat una patada giratoria!

Ebaches dijo...

Crec Eric que si volem analitzar el més objectivament possible la realitat, cal defugir dels radicalismes, inclosos aquells basats en paràmetres d’esquerres i propers a nosaltres. El laïcisme està molt bé, però no podem fer-ne l’únic argument, ni portar-lo fins a la seva darrera conseqüència. És com l’ecologia, el socialisme, el nacionalisme etc., tot en el seu grau d’exasperació i flexió màxima comporta un menysteniment de les opcions contràries i una pèrdua de capacitat democràtica. La Democràcia es basa en el pacte i en el diàleg, i en aquest no hi ha guanyadors ni perdedors, ni una imposició de les idees, hi ha acords. I els acords, Eric, ens fan progressar, inclosos aquells de caràcter social, sinó comprova-ho amb els nostres padrins, no van denunciar als botxins després de la mort del carnisser, per tal que nosaltres tinguéssim un bon futur. És criticable, si, però no hi ha dubte que el seu objectiu s’ha complert. Ara toca tornar-los-hi el favor.

P.D. Queda clar la Norrislogia com a ciència que estudia l’origen de tot a través de la voluntat d’en Chuck de no destruir-ho.

P.P.D. Peaso debat ens està quedant!

Eric Alarcón dijo...

Sip, és cert que en democracia no hi ha guanyadors i perdedors. Però també hem de mantenir ferma la nostra ideologia propia, doncs la democracia es basa en la existència de les mateixes.
Ara bé: en la nostra democràcia podem acceptar actituds que atempten contra les seves propies bases? (com la igualtat).
Bé, com a mostra de actitud democràtica et proposo que arribem a un consens sobre el tema aquí, en aquest mateix blog! Que et sembla si ho deixem al criteri de la nostra infinita deitat Chuck?


Una abraçada.

Ebaches dijo...

jajajaja, mentre no ens pegui una patada voladora, ho accepto tot!

Visca en ChucK!

Una abraçada Eric i gràcies pel debat tan interessant que hem mantingut!