viernes, 14 de septiembre de 2007

Què és la web 2.0?

Concepte
La web 2.0, més que una tecnología, és un concepte. Neix de l'idea de que la web no ha de ser una font d'informació estàtica i poc actualitzable sinó una xarxa social i dinàmica, on tothom pot participar en el seu teixit.

La web 1.0 era una web estàtica (poc actualitzada), i que a més barrejava el contingut amb la presentació, el que provoca:
-La informació es molt difícil d'intercanviar
-Els usuaris no poden participar en el teixit de la xarxa.

Operacions
Amb la web 2.0, la cosa canvia. Gràcies a les tecnologies subjacents que permeten separar contingt de presentació, l'usuari pot crear contingut sense preocupar-se de la presentació. De la presentació ja se n'ecarreguen blogger, youtube, o wikipedia. O fins i tot, mitjançant una interfície amb el mateix "feeling" que un programa normal podem canviar paràmetres com la negreta, posar imatges, etc...
Accés universal.

Aplicació
Ja ho sabeu...
-conversació (i.e., google talk)
-Col·laboració (wikipedia)
-Personalització (blogs)

Tecnología
-Fulls d'estil CSS: permeten crear una presentació sense "embrutar" el contingut
-XML: permet organitzar la informació, el que facilita l'intercanvi (subscripcions a blogs...)
-AJAX (asynchronous Javascript and XML): permet crear webs amb el mateix "feeling" que una aplicació normal: no tenim la sensació de que es carrega una nova pàgina.
I d'altres...

Ara us demanaria que miressiu aquest imprescindible video, val la pena:



Ara que la política 2.0 està emergent, llenço la pregunta (i vull que contesteu): quin és el concepte, les operacions, les aplicacions, i les eines per dur-la a terme?

No hay comentarios: